Viaţa studenţească este despre pasiunile tale, visurile tale şi ceea ce-ţi place să faci. Ai o mulţime de oportunităţi pe care merită să le explorezi:


Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse”creat în cadrul Universității Tehnice a Moldovei

Centrul ZIPhouse are ca scop crearea unui mediu creativ, prodigios, racordat unui spațiu cu resurse adecvate, care va contribui la formarea și perfecționarea competențelor și abilităților speciale ale studenților, tinerilor designeri și antreprenori, precum și ale specialiștilor din domeniu, în corespundere cu solicitările sectorului industriei ușoare, bazându-se pe simbioza celor mai bune practici educaționale și a tehnologiilor avansate de design-proiectare și fabricație tehnologică.
Obiectivele sunt determinate de direcțiile strategice de activitate ale acestuia: educație și instruire conform standardelor internaționale; dezvoltarea unui mediu creativ și germinativ; accelerarea și susținerea startup-urilor în ramura industriei ușoare; asistență în dezvoltarea afacerilor.
Oportunități:

 


Mobilități Erasmus+

Programul Erasmus+ îți oferă șansa de a studia peste hotare de la 3 la 12 luni. Fiind student la FD poţi merge în Italia, România, Ucrain, Russia sau într-o altă ţară cu care universitatea a stabilit un parteneriat de mobilitate. Este o şansă inedită de a-ţi îmbogăţi cunoştinţele, de a explora locuri noi și de a-ți face prieteni. Aşteaptă-te la experienţe extraordinare.

Lista universităților colaboratoare

 


BEST – Board of European Students of Technology

Organizaţie studenţească prezentă în 90 de universităţi tehnice din 33 de ţări europene. Grupul Local BEST Chișinău activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei din februarie 2007 şi asigură schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni. Ca membru BEST vei învăță să lucrezi la nivel internațional, să descoperi diversitatea culturii europene și să-ţi faci prieteni noi. Te aşteaptă o mulţime de evenimente inginereşti:

  • Competiţii inginerești EBEC
  • Competiţii Rube Goldberg
  • Festivalul tehnic TechFest
  • Festivalul tehnic BeeTECH
  • Cursuri sezoniere
  • Traininguri
  • Workshopuri

Centrul universitar de informare și ghidare în carieră (CEGHID)

CEGHID oferă susținere studenților în dezvoltarea carierei. Aici vei primi informații despre stagiile de practică oferite de întreprinderi, locurile de muncă existente și condițiile de angajare. Centrul acordă asistență în completarea CV-urilor și a scrisorilor de intenție, dar și în căutarea locurilor de muncă.  În baza de date a centrului sunt incluse 10 mii de întreprinderi din țară. Află mai multe informaţii pe site: www.cariera.utm.md.


Bibliotecă şi sală de studiu

FD are propria bibliotecă, bogată în lucrări din domeniile textile şi design şi o sală unde poţi studia „nelimitat”. Poţi accesa şi catalogul online de cărţi pe care îl găseşti pe site-ul bibliotecii www.library.utm.md. Anual, biblioteca organizează diverse activități științifice și cultural-educative. Pentru a beneficia de serviciile bibliotecii, doar prezinţi carnetul de student.

Program:
Luni-Vineri: 8:00 – 17:30
Sâmbătă: 9:00 – 16:00 (înperioada sesiunii de examenare și reper)


Orchestra de fanfară

Din 1975, orchestra universităţii cucereşte publicul din ţară şi de peste hotare. Este alcătuită din 25 de studenți talentaţi din diverse facultăți ale universității. Anual, orchestra participă la diverse evenimente, bucurând spectatorii cu deosebite compoziţii muzicale. Îţi doreşti să promovezi muzica bună şi să-ţi petreci altfel timpul? Te încurajăm să devii membru al orchestrei.


Ansamblul de muzică și dans popular „Tinerețea”

„Tinerețea” înseamnă energie, talent şi pasiune. Din echipa ansamblului fac parte studenţii de la aproape toate facultăţile. Cu o tradiţie bogată – înfiinţat în anul 1965, ansamblul este renumit atât în ţară, cât şi peste hotare. Anual, ansamblul se reînoiește cu studenți din anul I, care îi înlocuiesc pe absolvenții universității. Eşti aşteptat şi tu să cânţi şi să dansezi în stil tradiţional.