Premii de la Concursul Internațional al tinerilor designeri «СОЗВЕЗДИЕ «КАШТАН»-2021

În ultimele zile ale anului 2021, trei studente de la Facultatea Textile și Poligrafie au participat la al XIХ-lea Concurs Internațional al tinerilor designeri «СОЗВЕЗДИЕ «КАШТАН»-2021, desfășurat la Universitatea Națională de Tehnologii și Design din Kiev (Ucraina). Tematica concursului a fost axată pe elaborarea unei ținute sau a unui decor pentru sărbătorile de Crăciun și Revelion. Concursul s-a desfășurat online, participanții având sarcina de a elabora un produs vestimentar și a crea un clip video pentru prezentarea produsului.

Studentele Facultății Textile și Poligrafie au obținut trei premii pentru creațiile lor inspirate (https://knutd.edu.ua/pod-ta-publkats/news/14215/):

Daniela BARONCEA, gr.DVI-191, FTP, cu produsul „IDENTITY”, a obținut locul I în categoria «СВЯТКИ», https://youtu.be/VBrsB3k36BU, coordonatori Alina TOCARCIUC și Mariana COJOCARU.

Valentina Frunze, gr. DDP-221M, FTP, cu produsul „Snow Queen”, s-a clasat pe locul ІІ în categoria «НОВОГОДНИЙ БАЛ» – https://youtu.be/m328M4n0xDU, coordonatori: Marcela IROVAN și Elena FLOREA BURDUJA.

Daniela RAILEAN, gr. DVI-191, FTP, cu produsul „DOR”, s-a clasat pe locul ІІІ în categoria «СВЯТКИ» –  https://youtu.be/kG2frCPR0yE; coordonatori: Alina TOCARCIUC și Mariana COJOCARU.

În spatele succesului studenților stă o echipă de profesioniști: Sergiu TRONCIU, Marcela IROVAN, Nadejda CIOBANU, Elena FLOREA BURDUJA, Ana CARAUȘ, Alina TOCARCIUC, Mariana COJOCARU – cadre didactice de la FTP. Fotografiile au fost realizate de Anastasia DANILOV, studenta programului „Design și tehnologii poligrafice”, în studioul „Felinar” din Chișinău, iar materialele textile pentru confecționarea produselor vestimentare au fost procurate cu sprijinul administrației Universității Tehnice a Moldovei.

Facultatea Textile Poligrafie a UTM fructifică cu succes colaborarea cu Universitatea Națională de Tehnologii și Design din Kiev (https://ru.knutd.edu.ua/), universitate  care se clasează printre cele mai bune școli de design din lume.

Sincere felicitări studentelor premiante și profesorilor lor! LA MULȚI ANI și mult succes în continuare!