Dacă ești pasionat de fashion, artă, frumos, stil, modeling – Facultatea Textile și Poligrafie (FTP) a UTM este destinația ta!

La FTP descoperim fascinanta lume a unor specialități aflate la graniţa dintre tehnică, ştiinţă şi artă. Și pentru că frumosul și arta tind mereu spre deschidere, Facultatea aplică același principiu și în formarea designerilor, modelierilor, pictorilor-decoratori, inginerilor. E vorba despre o deschidere a viziunilor, imaginației, dar și a frontierelor propriu-zise.

Prin diverse proiecte și programe de mobilitate academică studenții FTP au posibilitatea să însușească experiențe noi, pe care să le transpună ulterior în propriile creații. În acest scop, în diferite perioade, în fața lor și-au deschis ușile Instituto Internazionale Fashion Design &Marketing POLIMODA, Florence și Academia di Belle Arti di Como Aldo Galli, Italia; Universitatea din Lisabona, Portugalia, Universitatea ST. Ambrose, Iowa, SUA, Universitatea din Oradea, România ș.a.

Denumită inițial Facultatea de Industrie Ușoară, și-a demarat activitatea pe 2 februarie 1995. De-a lungul timpului, aici au activat diverse catedre: Tehnologia și proiectarea constructivă a confecțiilor; Tehnologia confecțiilor din țesături și tricoturi; Modelarea confecțiilor din țesături și tricoturi; Bazele designului și creației tehnice; Design și tehnologii poligrafice; Design vestimentar. În 2019 catedrele FTP au fost comasate în Departamentul Design și Tehnologii în Textile și Poligrafie.

Pe lângă FTP activează și Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii ZIPhouse. Inaugurat în 2015, în scurt timp a devenit celebru în toată țara și peste hotarele ei.

*Accesând denumirile programelor de studii, veți putea afla mai multe informații prezentate de facultate.

 

 
Tehnologia și Designul Confecțiilor Textile
 
Технология и Дизайн Швейных Изделий
 
Design Vestimentar Industrial
 
Промышленный Дизайн Одежды
 
Design și Tehnologii Poligrafice
 
Дизайн и Полиграфические Технологии
 
Inginerie și Management în Textile
 
Инженерия и менеджмент в Текстиле
 
Tehnologia și Designul Încălțămintei și Articolelor de Marochinărie
 
Технология и Дизайн Обуви и Кожгалантерейных Изделий