„OPEN DAY FTP 2021”

Pe 29 aprilie 2021, a avut loc Zilei Ușilor Deschise la Facultatea Textile și Poligrafie. În cadrul acestui eveniment, doritorii au avut ocazia  să descopere fascinanta lume a unor specialități aflate la granița dintre știință, tehnică şi artă. 

Decanul, conf. univ., dr. Sergiu TRONCIU, a prezentat cu mândrie „familia UTM-istă de la FTP”: pe prodecana pentru activitate didactică, conf. univ., dr. Svetlana CANGAȘ; șefa Departamentului Design și Tehnologii în Textile și Poligrafie, conf. univ., dr. Marcela IROVAN; pe șefii programelor de studii: „Tehnologia și designul confecțiilor textile” (TDCT) – conf. univ., dr. Olga SUGAC; „Design și tehnologii poligrafice” (DVP) – conf. univ., dr. Viorica CAZAC; „Design vestimentar industrial” (DVI) – lect. univ., drd. Alina TOCARCIUC; dar și alte programe de studii, cu adresele de pe Facebook, Instagram și QR codurile acestora: „Arte decorative aplicate” (ADA), „Inginerie și management în textile” (IMTex), „Tehnologia și designul încălțămintei și articolelor de marochinărie” (TDÎAM).

Cu un original cuvânt de salut a venit și dna Carolina TULGARA, directoarea Centrului de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse”, care a făcut o amplă prezentare a acestei importante componente a FTP.

Pentru a-i convinge pe viitorii candidați la studii să aplice anume la această facultate, studenții le-au enumerat și 10 motive pentru care să aleagă FTP. Iar concluzia finală a fost previzibilă: e un pas important și o alegere perfectă să dai admiterea la Facultatea Textile și Poligrafie, dacă îți dorești să strălucești pe marile podiumuri cu propriile creații vestimentare sau să-ți vezi numele pe coperțile unor bestsellere editate de celebrele edituri ale lumii!