Absolvenții programului Design Vestimentar vin cu un mesaj glogal prin colecțiile elaborate

Absolvenții 2020 ai programului de studii Design Vestimentar Industrial UTM își lasă amprenta în viața universitară prin proiectele sale. Chiar dacă acestea au fost configurate de pandemie, dorința de a crea, speranța, încrederea, perseverența au instituit principala stare de spirit – o credință în bine, credință în artă și valori umane.

Proiectele au fost însoțite de colecții, iar tematicile au reflectat aspecte sociale, culturale și general-umane. Cele mai relevante provoacă la:

1. Toleranță pentru oameni cu sindromul Down – studenta Țurcan Dorina, coordonator Savițcaia-Baraghin Iarîna, conf.univ.dr;

2. Atitudine eco față de resursele acvatice – student Janu Mihai, coordonator Tocarciuc Alina, l.u.;

3. Depășirea stereotipurilor din societate – studenta Melnic Alexandrina, coordonator Bujorean Tatiana, l.u;

4. Conștientizarea impactului suprapopulării umane – studenta Mihailov Otilia, coordonator Tocarciuc Alina, l.u.;

Susținerea proiectelor a estimat rezultatele într-un format online pe 19 și 20 iunie, iar comisia de evaluare a fost constituită din cadrul profesoral în frunte cu președintele Eugen Hudorojcov, designer, înființătorul brandului autohton EHO.

 

Echipa profesorală aduce mulțumiri pentru buna colaborare și sprijin conducerii UTM, președintelui, profesorilor departamentului și absolvenților în realizarea acestei susțineri – eveniment dedicat creației.