Creația deschide universul-2019

Luna aprilie, recent încheiată, s-a dovedit a fi una plină de activități și evenimente de caracter formativ-creativ. Ca și în anii precedenți, această perioadă a anului academic a servit prilej pentru a „număra bobocii”, adică pentru a evalua activitatea de cercetare și de creație, efectuată de către studenții și corpul academic al universității pe parcursul ultimului an, fapt care s-a relevat în cadrul evenimentului Creația deschide universul-2019, desfășurat la 19-20 aprilie în Tekwill.

În acest context, Facultatea Textile și Poligrafie a UTM s-a remarcat prin mai multe prestații și activități creative. Pe lângă expunerea produselor originale, reprezentative pentru domeniile de specializare ale facultății (elaborate în cadrul proiectării de licență și concursului studențesc de creație în design), a fost organizat și un fashion-show impressionnant, cu prezentarea a zece colecții vestimentare de licență, elaborate în perioada precedentă de către studenții de la specialitatea Design vestimentar industrial.

Panouri expozitionale FTP Creatia deschide universul 2019

Defileu prezentatori Janu Mihai, Otilia Mihailov

Defileu-colectia Braga Elena

Defileu-Caraman Ecaterina

Defileu-colecția Butanu Cristina

Defileu-colecția Cotovici Romina

Defileu-colecția Jalba Silvia

Defileu-colecția Budu Valentina

Defileu-colecția Tezec Lidia

 

Tot în cadrul expoziției Creația deschide universul-2019, cadrele didactice și studenții facultății Textile și poligrafie au petrecut trei ateliere de lucru, specializate în: crearea accesoriilor din piele (resp. l.u.Ischimji Nicolae), aplicarea tiparului serigrafic în textile și poligrafie (resp. l.u.Osoba Alexandra) și tehnici de elaborare a felicitărilor handmade (resp. l.u.Tocarciuc Alina). Acestea s-au bucurat de o mare popularitate din partea vizitatorilor, în special la copii și elevi, fiecare dintre participanții la ateliere plecând de la expoziție cu o lucrare originală, realizată individual de ei, handmade.

Atelier Crearea Ilustratelor Hand Made

 

O altă realizare marcantă, atestată în cadrul expoziției nominalizate, a constituit-o prestația echipei de studenți de la programul de studii Design și tehnologii poligrafice în cadrul concursului Ruby Golberg-2019 (resp. l.u.Osoba Ivan). Pentru prima oară, echipa Ruby Golberg de la FTP (4 persoane de la anul IU, 1 persoană – de la a. IIIU și 2 liceeni) s-a clasat pe locul patru, etalând creativitate, o organizare eficace și excelente abilități de lucru în echipă în vederea elaborării unui proiect ingineresc original și reușit.